Individuele mindfulnesstraining

Mindfulness Based Stress Reduction | Mindfulness Based Cognitive Therapy

Soms kan het gewenst zijn om een training individueel te volgen en dit is mogelijk zowel voor MBSR als MBCT. Mariet is tevens opgeleid als psychosociaal - integraal therapeute CAM, vitaliteitsprofessional en positieve gezondheid zorgverlener en als zodanig ingeschreven in het RBCZ-beroepsregister en bij diverse beroepsverenigingen. Zij heeft als zelfstandig gesprekstherapeute (2007) een schat aan ervaring en inzicht in het geven van individuele begeleiding. En ze geeft praktijkgerichte nascholingen aan hulpverleners en trainers. Haar inbreng brengt een unieke combinatie van professionele en persoonlijke ervaring en omgang met stress, ziekte en gezondheid. Zij beoefent al jaren meditatie in diverse tradities en is vertrouwd met zienswijzen uit oosterse en westerse geneeskunde en psychologie. 

Inhoud
Er vindt allereerst een intake van een uur plaats om samen in kaart te brengen van waaruit de behoefte en motivatie is ontstaan om een individuele mindfulnesstraining aan te gaan. Vervolgens worden 8 afspraken gepland van 1,5 uur om de week over een periode van maximaal 4 maanden, waarin de inhoudelijke opzet van de groepstraining wordt gevolgd. De begeleiding is afgestemd op persoonlijke ontwikkeling middels persoonlijk onderricht.
Net als bij de 8-weekse mindfulnesstraining voor groepen wordt er van je verwacht dat je ongeveer een uur per dag thuis oefent. Meer over de algemene inhoud van mindfulness vind je hier.

Kosten
Kennismakingsgesprek (30 min.): gratis
Intakegesprek: € 90,-
Mindfulnesstraining: € 1.200,- (8 sessies van 1,5 uur incl. werkmap en MP3's)

Vergoeding
Zowel de individuele als een groepstraining kan voor (gedeeltelijke) vergoeding in aanmerking komen vanuit de aanvullende verzekering, afhankelijk van je zorgverzekeringspakket en voorwaarden zorgverzekeraar. Neem contact op voor verdere informatie of een persoonlijk gesprek met Mariet.

Locatie: praktijk en meditatiezolder in Bathmen, Oranjelaan 10.