'In ervaren ligt meer wijsheid verborgen,
dan in duizend woorden...'


Mariet Rutten

Als trainer in mindfulness, zelfcompassie en kwetsbare communicatie ben ik gezond nieuwsgierig naar mensen en wat hen innerlijk beweegt. Mijn werk als trainer is ontstaan als natuurlijk vervolg op mijn therapeut zijn én vanuit mijn eigen positieve ervaringen met meditatie en zelfcompassie bij chronische ziekte en pijn.

De winst die ik daaruit haal, wil ik delen…

Ik ben een enthousiaste en creatieve trainer, werk organisch in de flow en met de rode draad (het collectieve thema) in groepen, nuchter met humor en luchtigheid. Een veilige bedding biedend voor ervarings-gericht leren voor beginners, gevorderden en professionals.

Als deelnemer aan een training ben je gewaarborgd van een professionele MBP-trainer die voldoet aan hoge kwaliteitseisen en eveneens is geaccrediteerd als CRKBO-instelling én registerdocent.

Met trots kan ik melden dat in juni 2023 mijn autobiografie Buigend Gras is verschenen. Een indrukwekkend verhaal over de gevolgen van onbegrepen ziek zijn, lees meer
Wil je het boek bestellen,
klik dan op de afbeelding.


Naast mijn werk als therapeut-trainer ben ik lid van de Adviesraad Stichting Mindfulness Register. Dit kwaliteitsregister bestaat sinds 1 januari 2023 en heeft als belangrijke taak in het werkveld mindfulness om de kwaliteit van  SMR-trainers te waarborgen en stimuleren.
Daarnaast ben ik als intervisiecoördinator en leertherapeute verbonden aan de VMBN en beroepsorganisaties.

Hoe zien haar leraren Mariet als mens en trainer?

Erik van den Brink (psychiater en opleider): "Onze wegen kruisten zich toen Mariet al een lange weg achter de rug had van onbegrepen klachten en ziek zijn, van hoop en wanhoop, van steeds weer vallen en moedig weer opstaan. Met veel respect en bewondering nam ik kennis van haar persoonlijk verhaal en hoe zij leerde leven met kwetsbaarheid en onzekerheid. Zij is ervaringsdeskundige bij uitstek als het gaat om het leren omgaan met menselijk lijden, het vinden van de juiste hulp en het aanspreken van ons zelfhelend vermogen daarbij. De metafoor dringt zich op van de lotusbloem die mooier en mooier wordt, naarmate de wortels dieper en dieper in de modder reiken. Haar bijzondere weg maakt haar tot een bijzonder mens en ongetwijfeld tot een bijzondere compassietrainster. Moge Mariet velen inspireren om wijsheid en compassie in hun leven tot bloei te laten komen."

Mabel de Graaf-van Osnabrugge (therapeut - docente): "Mariet staat haar mannetje. Je kunt niet om haar heen. Dat is de eerste indruk die zij afgeeft. Mariet is zacht, warm voelend en helderwetend; dat vooral ook! Ik heb Mariet mogen zien op de bodem van de put en jubelend van geluk. Ik heb gezien hoe zij tegen elke muur binnen het medische circuit opliep en ik heb gezien hoe zij met volharding, door trouw te blijven aan haar innerlijke stem, ook elke deur in datzelfde circuit open kreeg. Mariet is ervaringsdeskundige èn geschoold vakvrouw. Ze is kwetsbaar en krachtig tegelijk. Ze is een toonbeeld van iemand die de moed heeft om bij zichzelf naar binnen te gaan, de eigen schaduw te onderzoeken, haar eigen aandeel in haar levensproces onder ogen te komen. Zij put daarmee uit een rugzakje dat uniek is en van onnavolgbare waarde voor een ieder die een helpende hand nodig heeft. Elk mens is uniek, maar soms denk ik weleens: waren er maar mensen zoals zij!"

Kijk hier voor meer onafhankelijke reviews over Mariet als therapeute!